Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem – Nederlandse scholieren positief over hbo-opleiding Gorinchem

Nederlandse scholieren positief over hbo-opleiding Gorinchem

Als Gorinchem een hbo-opleiding liberal arts & sciences krijgt, is 5% van alle scholieren die van plan zijn een hbo-opleiding te gaan doen, geïnteresseerd om de hbo-opleiding in Gorinchem te volgen. Dat blijkt uit een onderzoek dat het onderzoekbureau Markteffect uit Eindhoven voor de Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem heeft uitgevoerd. Aan het onderzoek hebben 594 scholieren uit het hele land deelgenomen. Onderzocht is of er belangstelling is voor deze hbo- opleiding die men in Gorinchem overigens Creative Change Management gaat noemen. Ook is onderzocht of scholieren deze opleiding in Gorinchem willen volgen. Verder is aan de toekomstige studenten gevraagd of ze op een campus in de binnenstad willen wonen. Uit de resultaten blijkt dat de animo onder havo en vwo-leerlingen hoog is: 2.200 scholieren zien deze hbo-opleiding op een campus in de binnenstad van Gorinchem wel zitten.

 

Haalbaar
Voor het eerste studiejaar -dat naar men verwacht in 2020 van start gaat- hoopt de Hogeschool Gorinchem op een instroom van minimaal 100 eerstejaars studenten. “En dat gaan we dus halen”, zegt Rutger Kroon van Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem trots. “Als je de cijfers van Markteffect erbij pakt zie je dat we een potentiële instroom hebben van maar liefst 2.200 studenten per jaar. Onze ambitie om 100 tot 150 eerstejaars te werven is daarmee volgens Markteffect realistisch en haalbaar. Kortom, er is onder scholieren behoefte aan onze opleiding.” Om de kwaliteit van het onderwijs in Gorinchem te waarborgen, opteert de Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem voor kleinschaligheid. “Dat betekent maximaal 150 eerstejaars studenten per jaar, dus na vier jaar een hbo-opleiding met ongeveer 600 studenten in Gorinchem. Dat aantal is voor ons echt een maximum” benadrukt Rutger Kroon.

 

Gorinchem populair onder studenten
Niet alleen de opleiding maar ook Gorinchem als stad, wordt door de ondervraagde scholieren positief beoordeeld. “Markteffect heeft Gorinchem als vestigingsplaats van onze hbo-opleiding afgezet tegen andere steden zoals Breda, Den Bosch en Dordrecht. Hier zijn geen significante verschillen uit voort gekomen. De Nederlandse student kiest dus net zo lief voor Gorinchem als voor Breda. Ze zien Gorinchem als een mooie, oude stad en ze verwachten dat het een fijne studentenstad zal zijn. Dat is heel leuk en opmerkelijk. Een mooi compliment aan al die mensen en instellingen die zo hard werken om ons mooi Gorinchem op de kaart te zetten”, aldus Rutger Kroon.

Update: we hebben onze activiteiten voor het realiseren van een HBO-opleiding in Gorinchem vooralsnog gestaakt. Lees de update