Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem – Arbeidsmarkt positief over hbo-opleiding Gorinchem

Arbeidsmarkt positief over hbo-opleiding Gorinchem

Wie straks aan de beoogde hbo-opleiding Creative Change Management in Gorinchem afstudeert, heeft volgens het Eindhovense onderzoeksbureau Markteffect goede vooruitzichten op werk: de zorgsector, het onderwijs en de overheid zitten te springen om jonge professionals die beroepshalve kunnen inspelen op veranderingen die in die sectoren plaatsvinden en die veranderingen ook kunnen doorvoeren en realiseren. Kortom: de behoefte bij werkgevers aan afgestudeerde hbo-studenten Creative Change Management is groot. Dit blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek dat Markteffect onlangs uitvoerde voor Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem. De Stichting zal de resultaten op maandag 17 juni 2019 presenteren aan de gemeenteraad van Gorinchem en het college. Op die dag zal ook het onderzoek onder scholieren worden overhandigd waaruit blijkt dat gemiddeld één op de twintig scholieren overweegt om naar de Arkelstad te komen voor de opleiding.

Eerder dit jaar startte Bureau Markteffect uit Eindhoven het onderzoek naar de behoefte bij werkgevers aan afgestudeerde studenten met dergelijke veranderingsmanagement-achtige kwaliteiten. De reacties uit het veld zijn positief: ‘Elke professional heeft dit nodig!’ is de stellige mening van een respondent. Respondenten geven aan dat de Gorinchemse opleiding sterk en onderscheidend is omdat er behoefte is aan professionals die verschillende disciplines met elkaar kunnen verbinden en over grenzen heen kunnen stappen. Momenteel zijn de werknemers die over deze kwaliteiten beschikken heel schaars. Puur omdat ze nog niet worden opgeleid. Met de start van de hbo-opleiding Creative Change Management in Gorinchem zou daar verandering in gebracht kunnen worden.

Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem presenteerde eind 2017 de eerste plannen voor een kleinschalige, intensieve hbo-opleiding in de binnenstad van Gorinchem. De opleiding geeft studenten een voor Nederlandse opleidingsbegrippen exclusieve en unieke brede basis waarin ze geleerd hebben om te gaan met het integreren van veranderingen die doorgevoerd moeten worden in bedrijven en organisaties. Focus ligt hierbij op de zorg, het onderwijs en de overheid.

Update: we hebben onze activiteiten voor het realiseren van een HBO-opleiding in Gorinchem vooralsnog gestaakt. Lees de update